Over

Lees meer over Restauratie Studio

Madalena Klerks kreeg in 2002 haar professionele opleiding in Porto aan Camera de Commercio Italiana per il Portogallo, waar ze zich bekwaamde in de restauratie van schilderijen en de techniek van het conserveren ervan. In 2003 liep ze stage in het Palacio da Bolsa (Porto), waar ze onder leiding van haar docenten (Isabel Souza en Carolina Barata) werkte aan de restauraties van de namaakhouten beschilderingen, schilderijen op hout/ doek en ook lijsten.  

Na haar stage ging ze samenwerken met Carlos Nodal Monar (universitair docent), van 2003 tot 2007. In zijn atelier leerde Madalena alle nodige praktische (en management)vaardigheden. Daarnaast heeft ze van 2003 tot 2004 bij het Centro Restauro Universidade Catolica do Porto gewerkt als restaurateur. In 2006/2007 volgde ze aan de Universiteit Catolica do Porto de ” Advanced Course Theory” van Technieken voor Conservatie van Schilderijen.

Van 2007 tot 2012 had zij haar eigen atelier in Braga, waar ze werkte aan schilderijen op doek of hout, lijstenschilderij en beelden.  Daarnaast verrichte ze ook werk “ïn situ” (op locatie) zoals in kerken, kapellen en paleizen: restauratie van altaren, muurschilderingen.

In januari 2012 vertrok ze naar Frankrijk en werkte ze tot september 2013 in een 19de-eeuws kasteel als conservator/restaurateur waar ze vrijwel alle verschillende technieken kon toepassen op uiteenlopende werken: plafond-en muurschilderijen, schilderijen op doek en hout en beelden.

Van februari 2014 tot december 2018 heeft ze als conservator-restaurateur samengewerkt  met Sander van Boekel in zijn lijstenmakerij & restauratieatelier in Den Bosch (Boselie van Boekel). Ze deed hier alle bijbehorende werkzaamheden: het maken van behandelingsvoorstellen en offertes voor schilderijen (op hout, canvas, koper) en lijsten en het uitvoeren van conservering en restauratiewerkzaamheden. Onder andere het conserveringsrestauratiewerk van de de grote zaal van het Zwanenbroedershuis in Den Bosch (2015-2016): de plafondschildering met een imitatie houten structuur (“faux bois”), de 24 familiewapens en het driedimensionale Zwanenbroederswapen op de open haard.


Madalena Klerks is lid van ARA Nederland en van Restauratoren Nederland en ze werkt volgens de richtlijnen van de Ethische Code van de Europese Federatie van Conservator-Restorers’ Organisations (ECCO).

Restauratie Studio – Madalena Klerks

Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Restauratie Studio

Heeft u vragen over onze diensten of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 521 442 86 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Torenstraat 25 B
5151 JJ Drunen

 Tel: 0652144286
 E-mail: madalenaklerks@restauratiestudio.nl

Openingstijden
Maandag & zaterdag: open op afspraak.
Dinsdag tot Vrijdag : 9:00 - 17:00.

Omdat we soms naar de plaats moeten gaan waar het kunstwerk zicht bevindt, kan het voorkomen dat de studio binnen de aangegeven openingstijden toch gesloten is. Om ongemak te voorkomen is het altijd beter om een afspraak te maken.